Tapolcai Honvéd SE

Tapolcai Trappolók

Tapolcai Honvéd Sport Egyesület

 

1957-ben Mereszjev SE néven alakult az egyesület, majd 1992-ben jött létre Tapolcán a tájékozódási szakosztály, Moór Sándor vezetésével. Az egyesület 1998-ban vette fel a Tapolcai Honvéd Sport Egyesület nevet. 1998-ban igazolt ide Domán Gábor, aki 1999 óta a Tapolcai Honvéd Sport Egyesület elnöke. Rendszeres és kitartó munkájának köszönhetően egyre több sikert ért el az egyesület, valamint egyre több sportolni vágyó csatlakozott.

 

2006-ban csatlakoztunk az Ultramaraton Futók Országos Szövetségéhez.

 

Egyesületünk által megrendezésre került már több kisebb-nagyobb verseny is, melyek jó hangulatban és szervezett körülmények között teltek el.

 

Az egyesületen belül működik két szakosztály, a tájékozódási sportok szakosztálya és a szabadidős sport szakosztály.

 

Tapolcai Trappolók

 

A szabadidős sport után egyre nagyobb lett az érdeklődés. Városunkra és mozgás-fajtánkra utalva csapatunk a Tapolcai Trappolók elnevezést kapta. Megnőtt azoknak a futóknak a száma, akik nem igazolt versenyzőként járnak utcai- és terepfutó-versenyekre, illetve akik a sikerek mellett élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodtak képviselve ezáltal csapatunkat, a Tapolcai Trappolókat.

 

Fontos szerepet kapnak a jó hangulatban eltöltött edzések, versenyek és szabadidős programok, valamint a természet szeretete.